ponad-70-mln-hryven-spriamovano-na-kompensatsiiu-vytrat-za-kviten-u-mezhakh-proiektu-prykhystok

Понад 70 млн гривень спрямовано на компенсацію витрат за квітень у межах проєкту "Прихисток"

 • 15269 переглядiв

Понад 63 тисячі власників житла отримали компенсації за розміщення внутрішніх переселенців. Дані за травень та червень 2024 року ще опрацьовуються.

Понад 70 мільйонів гривень спрямовано на квітневі виплати за програмою "Прихисток". Як пише УНН, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Деталі

Повідомляється, що у межах реалізації проєкту "Прихисток" профінансовано компенсації за квітень 2024 року на загальну суму 70,8 мільйона гривень. Ці кошти були перераховані більш ніж 63 тисячам власників житла, які безкоштовно розмістили понад 161 тисячу внутрішньо переміщених осіб.

У міністерстві додали, що з початку поточного року компенсації фінансуються Представництвом Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) згідно з підписаною із Мінреінтеграції угодою.

Представництвом продовжується опрацювання даних за травень 2024 року. Крім того, Мінреінтеграції вже передало УВКБ ООН дані для здійснення відповідних виплат за червень 2024 року.

Нагадаємо

Верховна Рада планує внести зміни до програми "Дім" для внутрішньо переміщених осіб (ВПО): зменшити віковий ценз для отримання житла, знизити перший внесок з 20% до 15%, переглянути відсоткову ставку до 3% та запровадити пільгові умови кредитування для сімей з дітьми.

Мінреінтеграція виділила понад 47 млн грн на компенсації за розміщення переселенців у областях16.07.24, 05:47

Анастасія Рябоконь

Суспільство

Популярні

Новини по темі

КНДР шукає ліки за кордоном для Кім Чен Ина - AP

 • 15971 переглядiв

Армія рф атакувала Херсон з дрона, постраждав чоловік

 • 26673 переглядiв

У вівторок відключень світла не заплановано - ДТЕК

 • 19623 переглядiв