ukenru
politsiyi-zdalisya-eks-boyoviki-yaki-vkhodili-kozachogo-bandformuvannya

Поліції здалися екс-бойовики, які входили до козачого бандформування

 • 8336 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Правоохоронцям здалися двоє бойовиків, які входили до козачого незаконного збройного угруповання. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП у Донецькій області, передає УНН.

"У 2014 році мешканці смт Курахівка перебували на військовій службі у складі незаконного збройного формування "Область війська Донського". У той час 24-річні товариші мешкали в Донецьку та вступили до рядів терористів, спокусившись обіцянками "високої зарплатні та повного забезпечення всім необхідним", - йдеться в повідомленні.

У незаконному збройному формуванні разом чоловіки отримали позивні "Косяк" та "Крапаль". До їх обов'язків входило чергування на контрольно-пропускному пункті в своєму підрозділі, а також перевірка автотранспорту. Через якийсь час бойовика з позивним "Крапаль" перевели до іншого підрозділу - батальйону "Чорна сотня", а його товариш залишився у козаків. Як розповіли колишні бойовики, за службу грошей їм не платили, а лише видавали продукти харчування.

"Першим зрозумів свою помилку "Косяк", і в жовтні 2014 року залишив службу. Другий молодик прослужив у "Чорній сотні" до лютого 2015-го. Та, побачивши, як військове керівництво жорстко поводиться із підлеглими та займається особистим збагаченням, чоловік також подав заяву про звільнення. За це його на 30 діб посадили в "кімнату тимчасового тримання затриманих", а потім відпустили. Після цього приятелі спочатку мешкали в Донецьку, а потім переїхали до смт Курахівка. Там вони майже ні з ким не спілкувались і вели прихований спосіб життя", - розповіли в поліції.

Згодом, побачивши, що закон передбачає звільнення колишніх бойовиків, які не скоювали тяжких злочинів, від кримінальної відповідальності, чоловіки прийшли до правоохоронців з повинною.

"Згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України, саме добровільна здача є підставою для повернення учасників НЗФ до нормального життя без покарання", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, поліції здався колишній бойовик, який охороняв захоплену у 2014 році будівлю Служби безпеки України з полоненими. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП