politsiia-na-zakarpatti-likviduvala-kanal-nezakonnoi-perepravy-viiskovozoboviazanykh-cherez-kordon

Поліція на Закарпатті ліквідувала канал незаконної переправи військовозобов’язаних через кордон

 • 15250 переглядiв

На Закарпатті поліція припинила масштабний канал незаконного переправлення призовників через кордон, затримавши трьох організаторів, які брали за це від $7 000 до $12 000 з людини.

На Закарпатті поліція зупинила масштабний канал незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон. Про це повідомляє Національна поліція України, передає УНН.

Деталі

На Закарпатті поліція впровадила спецоперацію та зупинила масштабний канал незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон. За даними правоохоронців, злочинну схему організували двоє місцевих жителів, які втягнули до своїх дій ще одну особу. Маршрут через кордон вони проклали в Берегівському районі.

За узгодженим планом зловмисники транспортували військовозобов’язаних на мікроавтобусах до лінії кордону, де вони покидали автівки й продовжували маршрут пішки. За такі послуги кожен з клієнтів сплачував від 7 до 12 тисяч доларів. За даними поліції, послугами зловмисників скористалося близько 50 осіб.

Під час спецоперації затримано трьох осіб: двох організаторів у віці 33 та 49 років, а також 26-річного водія, який був затриманий при спробі переправити 17 осіб через кордон. Поліція провела 16 обшуків за місцями проживання та у транспортних засобах затриманих, під час яких вилучено значну суму готівки, автомобілі, зброю, набої, безакцизні сигарети та інші матеріальні докази злочинної діяльності.

Зловмисникам інкримінується незаконне переправлення осіб через державний кордон України, за що їм загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також порушення у поводженні зі зброєю та боєприпасами.

Через Карпати - за кордон: на Прикарпатті ліквідували канал переправлення військовозобовʼязаних09.07.24, 11:59

Юлія Котвицька

Війна

Популярні

Новини по темі

В Одесі прогриміли вибухи

 • 17297 переглядiв

Spotify запроваджує функцію коментування подкастів

 • 12695 переглядiв

Італія збільшить допомогу Україні до 2% ВВП

 • 101242 переглядiв