ukenru
pidsumki-voyennogo-stanu-skasuvannya-viboriv-shakhraystvo-ta-podil-ukrayini

Підсумки воєнного стану: скасування виборів, шахрайство та поділ України

 • 32603 переглядiв

КИЇВ. 25 грудня. УНН. Введення воєнного стану дозволило скасувати вибори в частині об'єднаних територіальних громад, дало шахраям нові можливості ошукувати українців та вкотре, напередодні виборів, поділило Україну за географічним критерієм. Про це журналісту УНН розповів політичний експерт Микола Спиридонов.

"З практичної точки зору воєнний стан дозволив скасувати вибори до ОТГ в тих регіонах, де у Петра Олексійовича були не дуже гарні електоральні надії. Тому зараз вибори в ОТГ пройшли обрізаними", - сказав Спиридонов.

Він додав, що за останній місяць значно активізувались шахраї, які придумували нові легенди для ошукування українців, використовуючи тему воєнного стану. Зокрема, в сільські домівки під виглядом військовослужбовців приходили невідомі чоловіки і стверджували, що вони повинні здійснити оцінку майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов не виключив, що обмеження на в'їзд для росіян діятимуть після воєнного стану

"Шахраї активізувались і багато українців від того постраждало", - зазначив Спиридонов.

Також, на думку експерта, введення воєнного стану вкотре поділило Україну напередодні чергових президентських виборів.

"Україна, на жаль, знову виявилась значним чином розділеною. Виходить, що цей місяць 10 областей жили за воєнним станом, а решта областей, зокрема, і столиця жили без воєнного стану. Тобто так само, як політичні технології ділили Україну навпіл у 2004, то зараз теж так вийшло і це не додало Україні єдності", - повідомив Спиридонов.

Водночас експерт спрогнозував, що продовження дії воєнного стану не буде і 26 грудня о 10:00 він закінчиться.

"Скоріше за все, що влада не зможе продовжити воєнний стан. На минулому тижні приїздив Курт Волкер. Він досить чітко сказав: давайте не будемо з цим гратись, не треба порушувати демократичних засад, треба проводити вибори. Тому навряд чи думкою Сполучених Штатів та західних партнерів знехтують. Депутати не проголосують за продовження. Скоріше за все, воєнний стан буде припинений", - сказав Спиридонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На час воєнного стану у Херсоні обмежили продаж алкоголю

Нагадаємо, 25 листопада, у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполя – з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їхніх екіпажів.

У зв'язку з цим у 10 областях України введено воєнний стан до 26 грудня терміном на 30 днів.

Українські Національні Новини

Політика