pidryv-krymskoho-mostu-ta-nichni-reidy-pid-bakhmutom-sbu-hotuie-tsykl-dokumentalnykh-filmiv-pro-unikalni-operatsii-spetspryznachentsiv

Підрив Кримського мосту та нічні рейди під Бахмутом: СБУ готує цикл документальних фільмів про унікальні операції спецпризначенців

 • 16209 переглядiв

Служба безпеки України готує серію документальних фільмів, де покажуть раніше невідомі деталі своїх резонансних спецоперацій, які змінюють хід війни.  Про це розповіли у пресслужбі СБУ, передає УНН.

Деталі 

Наразі цикл містить п’ять серій, кожна з яких в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", буде присвячена окремому епізоду битви за нашу Батьківщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Снайпер СБУ встановив світовий рекорд: знищив окупанта з 3,8 км

Зйомки циклу фільмів розпочалися у травні 2023 року командою "1+1 Production". Зазначається, що це один із багатьох патріотичних проєктів про боротьбу українського народу проти окупантів та, зокрема, про внесок у Перемогу Служби безпеки України, як важливої складової Сил оборони.

Ми зруйнували міф про непереможність рашки. Далі буде багато сюрпризів

- зазначає у документальному фільмі Голова СБУ Василь Малюк.

Відкриє цикл серія "Кримський міст на біс". У ній фахівці СБУ розкажуть про те, як розробляли унікальні надводні дрони "SeaBaby" та як з їхньою допомогою уразили опори мосту. Вже у цю п’ятницю, 24 листопада о 21:40 глядачі зможуть побачити ексклюзивні документальні кадри спецоперації, яка ускладнила воєнну логістику окупантів у Криму.

Доповнення 

Друга серія циклу – "Бахмут. Дорога життя". Це місто-фортеця було найгарячішою точкою фронту. На нічних рейдах снайпери СБУ знищували "вагнерів", аби допомогти підрозділам ЗСУ втримати ключову логістичну артерію до міста, відому як "Дорога життя".

Згодом вийде серія "Універсальні агенти. Деокупація", яка покаже звільнення Київщини від російських загарбників. У цьому епізоді розкажуть про діяльність сформованої Службою безпеки агентурно-партизанської мережі та порятунок мешканців окупованого Іванкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецпризначенці СБУ знищили "Термінатор" і "Сонцепьок"

Ще один фільм під назвою "Лігво ворога. Ліквідація" розповість, як в перший місяць повномасштабної війни спецпризначенці СБУ допомогли виявити і знищити тиловий пункт управління ворога на Поліссі. Саме цей об’єкт відігравав важливу роль для окупантів у їх планах захопити Київ. Тоді було ліквідовано офіцерський склад загарбників, знищено велику кількість озброєння та палива.

Окремий фільм буде присвячений медичному бойовому крилу Центру спецоперацій "А" СБУ "Бойові медики. Смерть зачекає" — саме таку назву має серія про хірургів спецпідрозділу Служби безпеки, які повертають поранених воїнів до життя поблизу лінії фронту. І все це — у надскладних умовах.

Нагадаємо

Дрон СБУ виявив та ліквідував російську радіолокаційну станцію "Каста" біля населеного пункту гирьї беловського району курської області.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі