pidrozdil-toyota-prypyniaie-postachannia-avtomobiliv-daihatsu-cherez-sfalshovani-rezultaty-bezpekovykh-testiv

Підрозділ Toyota припиняє постачання автомобілів Daihatsu через сфальшовані результати безпекових тестів

 • 33495 переглядiв

Через скандал із даними краш-тестів та іншими порушеннями, пов'язаними з безпекою, Daihatsu, дочірня компанія японського концерну Toyota, призупиняє постачання своїх автомобілів. Про це пише УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

За результатами розслідування незалежної комісії було виявлено близько двох сотень порушень у 25 різних категоріях випробувань. Раніше, у квітні та травні, вже було виявлено порушення, пов'язані з облицюванням дверей і проведенням випробувань на бокове зіткнення.

Загалом порушення зачіпають 64 моделі Daihatsu, включно з 22 моделями, які продаються під брендом Toyota. Серед них автомобілі Toyota Probox, Town Ace, Roomy і Pixis.

Toyota зупинила роботу всіх заводів в Японії через збій системи29.08.23, 09:03 • [views_510900]

На сайті Toyota повідомляється, що у відповідь на ці висновки компанія Daihatsu ухвалила рішення тимчасово призупинити поставки всіх своїх моделей, які наразі виробляються як в Японії, так і за кордоном. Toyota також прийняла рішення тимчасово призупинити поставки порушених моделей.

Ми хотіли б принести наші щирі вибачення за незручності та занепокоєння усім зацікавленим сторонам, включно з клієнтами. Daihatsu повідомила нам, що надалі прояснить ситуацію з владою і під їхнім керівництвом вживе всіх необхідних заходів

- ідеться в повідомленні.

За даними агентства Kyodo, найближчим часом відбудуться обшуки в штаб-квартирі Daihatsu в місті Осака у зв'язку з виявленими порушеннями.В Toyota заявили, що поки не можуть визначити фінансовий вплив цього скандалу. Згідно з даними Toyota, Daihatsu випустила 1,1 мільйона автомобілів за перші 10 місяців року, майже 40% з них на закордонних заводах. За цей період вона продала близько 660 000 автомобілів по всьому світу, що становило 7% продажів Toyota.

Volkswagen, Porsche и Audi перейдуть на стандарт зарядки Tesla20.12.23, 13:41

В компанії наголошують, що для повноцінного відновлення роботи Daihatsu потрібна "фундаментальна реформа", а також перегляд сертифікаційних операцій.

Анастасія Рябоконь

Економіка

Популярні

Новини по темі

У ЄС зробили перший крок до дозволу полювання на вовків

 • 105033 переглядiв