pid-chas-skladnoi-operatsii-z-okupovanykh-terytorii-vyzvolyly-morpikha-yakyi-proviv-blyzko-15-roky-u-poloni-vms

Під час складної операції з окупованих територій визволили морпіха, який провів близько 1,5 роки у полоні - ВМС

 • 22422 переглядiв

Загін спеціальної розвідки Військово-морських сил ЗС України "Янголи" провів багатоетапну спеціальну операцію з евакуації з тимчасово окупованої території України морського піхотинця, повідомили у ВМС ЗС України у четвер, пише УНН.

Деталі

"Морпіх, виконуючи завдання, потрапив до російського полону, де провів близько півтора роки. За цей час він неодноразово ставав жертвою та свідком тортур і знущань над українськими полоненими. З перших днів, як Олександр потрапив до полону, військовослужбовці загону спеціальної розвідки ВМС ЗСУ "Янголи" шукали варіанти, як повернути морпіха назад", - ідеться у повідомленні.

А ще, як вказано, всіляко підтримували його матір Ольгу, яка працює вчителькою української мови.

"Для визволення Олександра було залучено дуже багато сил. В результаті складної та багатоетапної операції, розробленою Управлінням розвідки командування ВМС ЗС України, "Янголам" вдалося провести успішну евакуацію та повернути 29-річного морського піхотинця. З міркувань безпеки, деталі операції не розкриваються", - повідомили у ВМС у Facebook.

Зустріч матері та сина, як зазначається, відбулася у кабінеті командувача ВМС ЗСУ віце-адмірала Олексія Неїжпапи, який особисто контролював проведення операції на всіх її етапах.

У ВМС вказали, що Олександр став 69-ю людиною, яку "Янголи" успішно евакуювали на підконтрольну Україні територію.

Командування ВМС ЗС України висловив велику подяку міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі за сприяння в проведенні цієї операції.

Цієї ночі завершився 53-й обмін, з російського полону вже загалом повернули 3310 українців - Юсов 29.06.24, 13:19

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі