ukenru
pereyshov-na-bik-voroga-ogollosili-pidozru-gaulyayteru-rosiyan-na-zaporizhzhi-yevgenu-balitskomu

Перейшов на бік рф: оголосили підозру ексдепутату від ОПЗЖ Євгену Балицькому

 • 149753 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Оголосили підозру ексдепутату від ОПЗЖ, "гауляйтеру" росіян Євгену Балицькому, який примусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе керівником "військово-цивільної адміністрації Запорізької області".  Про це повідомляє УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

Євген Балицький – колишній нардеп-регіонал, якого у 2020 році обрали депутатом облради від "Опозиційного блоку". Він сприйняв вторгнення рф як шанс реалізувати власні амбіції.

Балицький не просто перейшов на бік ворога, а й заручився його підтримкою щодо силового захоплення влади в регіоні. Зокрема, за допомогою загарбників він примусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе керівником "військово-цивільної адміністрації Запорізької області".

Зрадник критикував чинну українську владу та готував урочистості до Дня перемоги. Він також видав так зване розпорядження "О временной организации общественного порядка", яке зобов’язувало жителів сформувати "громадські загони" для виявлення антиросійської діяльності.

Наразі чоловіку оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу. Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо

Міська рада Маріуполя опублікувала список колаборантів з місцевої фракції ОПЗЖ, які допомагали окупантам коригувати ворожий вогонь.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП