perevirka-v-59-tii-bryhadi-ne-vyiavyla-vypadkiv-zlochynnykh-nakaziv-viiskova-sluzhba-pravoporiadku

Перевірка в 59-тій бригаді не виявила випадків злочинних наказів - Військова служба правопорядку

 • 29080 переглядiв

Робоча група не знайшла випадків видання злочинних наказів у 59-й окремій мотопіхотній бригаді. Виявлено управлінські рішення, що можуть негативно впливати на виконання бойових завдань, вжито заходів для попередження подібних випадків.

Робоча група, що проводила перевірку в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка для з'ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу, не виявила випадків видання злочинних наказів. Водночас, встановлено окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною. Про це йдеться у заяві Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, передає УНН.

Деталі

Як повідомляється, відповідно до рішення Головнокомандувача ЗСУ комплексна робоча група здійснила службову перевірку в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка.

Провели роботу з командирами підрозділів, особовим складом, здійснено перевірку прийнятих рішень та бойових розпоряджень командування бригади. Окрім того, дослідили питання організації виконання бойових завдань.

Робоча група, що проводила перевірку, не виявила випадків видання злочинних наказів. Водночас, встановлено окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною

- йдеться у заяві.

Також повідомляється, що з метою недопущення такого в подальшому, керівництвом ЗС України прийнято належні рішення та вжито низку заходів, спрямованих на попередження подібних випадків. Окремих посадових осіб командування бригади притягнуто до відповідальності.

15 липня повідомлялось, що Головнокомандувач Збройних сил України ухвалив рішення направити робочу групу на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗСУ для перевірки ситуації в 59-ій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та з'ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу.

Популярні

Новини по темі