pereimenuvannia-brovariv-khto-z-deputativ-brovarskoi-miskrady-vsuperech-voli-hromady-vystupaie-za-pereimenuvannia-mista-video

Перейменування Броварів: хто з депутатів Броварської міськради всупереч волі громади виступає за перейменування міста (відео)

 • 25112 переглядiв

24 з 27 депутатів Броварської міської ради проголосували за звернення до Верховної Ради щодо збереження історичної назви міста Бровари, що відображає думку місцевої громади проти перейменування на Броварі.

Всупереч волі громади Броварів троє депутатів міської ради не підтримали рішення про звернення до Верховної Ради із клопотанням не перейменовувати місто. Але голосів все одно було більш ніж достатньо – 24 депутати проголосували "за". Про це йдеться в сюжеті кореспондентів УНН, які побували на позачерговій сесії Броварської міської ради.

За ініціативи депутатів до порядку денного сесії було включено питання щодо звернення до Верховної Ради по ситуації з можливим перейменуванням Броварів на Броварі.

Міський голова Броварів перед голосуванням зазначив, що є висновки трьох поважних наукових установ, у яких йдеться, що необхідно зберегти нинішню історичну назву міста. Таку позицію підтримали 24 з 27 присутніх на сесії депутатів.

"Враховуючи, що вже неодноразово розглядали на профільному комітеті ВР ініціативу перейменування міста, неодноразово були наші звернення з певними обґрунтуваннями, депутати сьогодні вирішили ще й прийняти відповідне рішення органу місцевого самоврядування і звернутися до Верховної Ради щодо того, щоб залишити історичну назву міста Бровари.

На мою думку, враховуючи незалежні опитування, сьогоднішнім голосуванням, коли 24 депутати підтримали звернення до ВР, ми чітко висловили думку жителів, що місто має називатися Бровари", - зазначив Ігор Сапожко в коментарі УНН після сесії.

Секретар Броварської міськради Тетяна Ковкрак зауважила, що депутати, фактично висловили консолідовану позицію жителів міста.

"На сайті Броварської міської ради була створена петиція, збиралися голоси на підтримку того, щоб зберегти назву міста "Бровари". Жителі міста висловили свою думку і не підтримали перейменування", - розповіла Ковкрак.

Проти звернення до ВР проголосував голова фракції "Європейська солідарність" у Броварській міськраді Сергій Батюк, його колега по фракції Богдана Драч утрималася. Не взяла участь у голосуванні представниця фракції "Голос" Ірина Веремчук.

Жителі міста, з якими кореспонденти УНН поспілкувалися після сесії, рішення своїх депутатів підтримали і вкотре висловилися, що їхнє місто має називатися Бровари.

Контекст

Група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським зареєструвала у Верховній Раді постанову про перейменування Броварів на Броварі.

Категорично проти перейменування виступили відомі жителі Броварів: багаторазовий чемпіон Європи та світу з плавання Олег Лісогор, майбутня учасниця Олімпійських ігор в Парижі, борчиня Аліна Грушина (Акобія), ексчемпіон світу з боксу серед професіоналів Юрій Нужненко та багато інших.

В Асоціації міст України заявили, що рішення щодо зміни назв населених пунктів обов’язково повинні прийматися з урахуванням думки громади. Профільний комітет Верховної Ради повинен звернутися до відповідного органу місцевого самоврядування, щоб отримати позицію громади. А згодом врахувати цю позицію при підготовці рішення щодо можливого перейменування.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Над Сумщиною вночі збили крилату ракету та "шахед"

     • 19128 переглядiв

    рф зазнала втрат: 1030 військових загинули за добу

     • 19749 переглядiв