peredavav-ahentu-rf-zaboronenu-informatsiiu-na-mykolaivshchyni-povidomleno-pro-pidozru-viiskovomu

Передавав агенту рф заборонену інформацію: на Миколаївщині повідомлено про підозру військовому

 • 17556 переглядiв

Військовослужбовцю однієї з військових частин ВМС ЗСУ повідомлено про підозру в передачі ворогу відомостей про командування частини.

На Миколаївщині повідомлено про підозру військовослужбовцю в передачі ворогу відомостей про командування військової частини, в якій проходив службу. Про це УНН повідомляє з посиланням на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Південного регіону.

"За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю однієї з військових частин ВМС ЗСУ за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що досудовим розслідуванням установлено, що у травні 2024 року матрос, діючи з мотивів непогодження з політикою української державної влади щодо захисту суверенітету територіальної цілісності та недоторканості України, з метою переходу на бік ворога, погодився на виконання завдань представника іноземної держави – рф, надаючи допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

"Зливав" позиції ЗСУ під Бахмутом: зрадник отримав 15 років тюрми18.06.24, 16:19

"Реалізовуючи свій злочинний умисел, 24-річний військовослужбовець одержував та надсилав виконані завдання через визначену ворожим агентом електронну поштову скриньку у вигляді збереженого тексту в чернетках з подальшим видаленням після прочитання. Таким чином він передав ворогу відомості про командування військової частини, в якій проходив службу", - інформує прокуратура.

Однак зазначається, що невдовзі протиправну діяльність зрадника викрили та зупинили правоохоронці, завадивши йому виконати решту завдань.

"Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави", - йдеться в повідомленні.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    З російської окупації врятували ще сімох дітей

     • 17377 переглядiв