pentahon-ssha-obhovoriuiut-z-ukrainoiu-dovhostrokovi-tsili-operatsii-u-kurskii-oblasti

Пентагон: США обговорюють з Україною довгострокові цілі операції у курській області

 • 87713 переглядiв

США обговорюють з Україною довгострокові цілі операції у курській області. Пентагон відзначає креативність і бойову доблесть українських сил у цій операції.

Пентагон обговорює з Україною довгострокові цілі наступу в курській області, де Сили оборони продемонстрували "креативність і бойову доблесть". Про це на брифінгу заявив прессекретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер, передає "Радіо Свобода", пише УНН.

Деталі

Відповідаючи на запитання журналістів, чи готові США відкрито і публічно підтримати операцію України в курську, Пет Райдер відповів.

Ми продовжуємо обговорення з українцями щодо їхніх цілей. Ви чули, як президент Зеленський сказав, що йдеться про створення буферної зони. Тож ми ведемо ці розмови, щоб дізнатися більше про їхні цілі. Що стосується їхньої операції в курську, то вони явно змусили росіян відповідати. Вона, безумовно, продемонструвала креативність і бойову доблесть українців,

– йдеться у відповіді.

Речник Пентагону також зауважив, що США продовжують зосереджуватися на тому, щоб Україна була вільною і суверенною країною, здатною стримувати російську агресію в майбутньому.

Нагадаємо

США зафіксували переміщення невеликої кількості російських сил у курську область. Проте представник Пентагону не уточнив, які саме російські сили переміщуються на цей напрямок.

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі