pavlo-kyrylenko-pid-slidstvom-nazk-pereviriaie-sposib-zhyttia-holovy-amku

Павло Кириленко під слідством: НАЗК перевіряє спосіб життя голови АМКУ

 • 24001 переглядiв

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало моніторинг способу життя голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка після того, як журналісти виявили, що його родина придбала майно вартістю понад 70 мільйонів гривень в останні роки, що не відповідає його офіційним доходам.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) почало моніторинг способу життя голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка. Про це пише видання Радіо Свобода, передає УНН.

Щодо повноти заповнення декларацій проводиться моніторинг способу життя голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка, який розпочатий на підставі розслідування журналістів програми "Схеми" (Радіо Свобода).

– відповіли в НАЗК на запит журналістів.

Деталі

Перевірку майнового стану Кириленка проводить Управління проведення моніторингу способу життя та контролю НАЗК.

У виданні зазначили, що підставою для цієї перевірки стало матеріалу проєкту "Схеми" (Радіо Свобода), у якому журналісти виявили, що родина посадовця у період 2020-2023 років придбала нерухоме майно і автівки загальною ринковою вартістю понад 70 мільйонів гривень. При цьому частина майна, яким користується сам посадовець та його родина, в його останній декларації не позначається.

Ознаки корупції: САП виявили необґрунтованими активи керівника сектору митниці, в суд спрямовано позов28.03.24, 15:53

Нагадаємо

Наприкінці березня УНН повідомляв,  що вийшов матеріал проєкту "СХЕМИ", в якому журналісти-розслідувачі розповіли що родичі голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) Павла Кириленка за останні чотири роки, особливо у період його головування Донецькою областю, придбали нерухомості на суму близько 70 мільйонів гривень, що виглядає непропорційно його офіційним доходам. Йдеться про великий маєток, дві земельні ділянки, два кросовери, три квартири з паркомісцями в Києві та апартаменти в преміальному ЖК в Ужгороді.

Матеріал вийшов у п’ятницю, а вже у понеділок САП та НАБУ розпочали кримінальне провадження у справі голови АМКУ Павла Кириленка за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації".

Тетяна Салганік

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    МВС запустило опитування щодо володіння зброєю

     • 24948 переглядiв