parlamentski-fraktsiyi-nimechchini-diyshli-zgodi-schodo-neobkhidnosti-peredachi-ukrayini-raket-taurus-nardep

Парламентські фракції Німеччини дійшли згоди щодо необхідності передачі Україні ракет Taurus – нардеп

 • 247814 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Ключові парламентські фракції досягли консенсусу щодо постачання Україні далекобійних ракет Taurus. Про це повідомив голова постійної делегації України у ПА НАТО, народний депутат Єгор Чернєв у Facebook, пише УНН.

Цитата

«Щойно мої друзі з Бундестагу повідомили мені, що ключові парламентські фракції досягли консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus. Тривалий час ми працювали з німецькими парламентарями, щоб сформувати групу підтримки, і ось, нарешті, крига скресла», - написав він у Facebook.

За його словами, тепер залишилось дочекатись офіційного рішення.

Як зазначив депутат, ці ракети б'ють на 500 кілометрів і здатні накривати всі окуповані території, включаючи південний берег Криму.

Доповнення

Напередодні у Соціал-демократичній партії Німеччини (СДПН), що входить до правлячої коаліції, висловилися за постачання Україні крилатих ракет Taurus.

Контекст

Україна наприкінці травня звернулась до Німеччини з офіційним запитом надати їй крилаті ракети Taurus.

Однак міністр оборони Борис Пісторіус минулого тижня вкотре зазначив, що ФРН не надаватиме Україні далекобійні крилаті ракети зараз, бо вони "мають особливу дальність", щоб завдати удару по території рф і можуть спричинити "ескалацію конфлікту".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    путін може відвідати Туреччину наприкінці серпня - ЗМІ

     • 298380 переглядiв