parlament-ukhvalyv-zakon-pro-rizni-vydy-vidpustok-shcho-novoho

Парламент ухвалив закон про різні види відпусток: що нового

 • 20766 переглядiв

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №8313, який передбачає зміни порядку надання відпусток, у тому числі збільшення терміну для демобілізованих до 60 днів. Про це повідомив у середу народний депутат Ярослав Железняк, передає УНН.

Деталі

Железняк повідомив, законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток ухвалено в цілому 273 голосами нардепів.

Відповідним законопроєктом передбачається:

• відпустка при народженні дитини не пізніше 3 місяців від дня народження

• основна безперервна частина щорічної відпустки - не менше 14 днів

• максимальний термін відпустки без збереження зарплати збільшити з 15 до 30 днів

• відпустка у зв'язку з усиновленням дитини - незалежно від віку дитини

• відпустка демобілізованим 60 днів із виплатою зарплати за 2 місяці.

Народна депутатка, заступниця голови парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук зазначила, що під час розгляду у другому читанні законопроєкту провела дві важливі правки, завдяки яким вдалося зберегти право працівників на творчі відпустки.

"Залишається чинною редакція статті 77 КЗпП щодо права на творчу відпустку – "Творча відпустка надається працівникам для закінчення дисертаційних робіт, написання підручників та в інших випадках, передбачених законодавством. Тривалість, порядок, умови надання та оплати творчих відпусток установлюються Кабінетом Міністрів України", - написала Кравчук у Facebook.

Також, за її словами, залишається чинною редакція статі 16 Закону України "Про відпустки".

Доповнення

У травні 2023 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні проєкт закону №8313, що передбачає зміни порядку надання відпусток, у тому числі збільшення терміну для демобілізованих до 60 днів.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Парламент ухвалив закон про різні види відпусток: що нового

     • 20766 переглядiв