ukenru
papa-rimskiy-poperediv-pro-zagrozu-populizmu-dlya-demokratiyi-ta-pro-spilnist-migratsiynikh-problem

Папа Римський попередив про загрозу популізму для демократії та про спільність міграційних проблем

 • 20284 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Папа Франциск попередив, що "прості відповіді", які даються популізмом та авторитаризмом загрожують демократії в Європі, і закликав до нової прихильності справі просування загального блага, а не вузьких, націоналістичних інтересів. Про це Папа Римський заявив під час візиту до Греції, повідомляє УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Франциск звернувся до грецьких політичних і культурних лідерів з промовою, щоб попередити Європу в цілому про загрози, що стоять перед континентом. Він сказав, що тільки міцне різноманіття може вирішити нагальні проблеми, що стоять перед нами: від захисту навколишнього середовища до боротьби з пандемією і бідністю.

“Політикам необхідно поставити загальні потреби вище приватних (....) Тим не менш, ми не можемо не відзначити з занепокоєнням, що сьогодні, і не тільки в Європі, ми спостерігаємо відхід від демократії" — сказав Папа.

Франциск, який пережив епоху популістського перонізму в Аргентині та її військову диктатуру, як пише АР, часто попереджав про загрозу авторитаризму та популізму, а також про небезпеку, яку він представляє для Європейського Союзу і самої демократії.

Під час виступу він не назвав конкретних країн або лідерів. ЄС, однак, ЗМІ зазначають, що ймовірно мова насамперед йде про лідерів Угорщини, а також Польщі в якій політики наполягають на верховенстві національного законодавства над загальноєвропейським.

Крім того, Папа Римський, як повідомляє Радіо Ватикану, відвідав табір біженців.

"Я тут, щоб бачити ваші обличчя, дивитися у ваші очі, повні страху і очікування, очі, які бачили насильство і злидні, очі, що пролили багато сліз", — сказав Франциск.

Він зазначив що міграційна проблема зачіпає всі країни і це загальна проблема.

"Історія вчить нас, що закритість і націоналізм призводять до катастрофічних наслідків. (...) Це ілюзія - думати, що досить убезпечити себе, захищаючись від слабких, які стукають у двері. Майбутнє зблизить нас ще більше. Щоб звернути його на благо, потрібні не односторонні дії, а широкомасштабна політика. Історія, повторюю, вчить нас цьому, але ми ще не навчилися. Давайте не будемо відвертатися від реальності, давайте припинимо постійне перекладання відповідальності, давайте не будемо завжди перекладати проблему міграції на інших, як ніби це нікого не хвилює і це просто марний тягар, який хтось змушений нести!",- заявив Папа Римський.

Українські Національні Новини

Політика