ukenru
palestina-vidklikala-posliv-z-chotirokh-krayin

Палестина відкликала послів з чотирьох країн

 • 10834 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Міністерство закордонних справ Палестинської автономії відкликало для консультацій своїх послів з Австрії, Угорщини, Румунії та Чехії. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу палестинського МЗС.

Причиною є участь цих країн у офіційному святкуванні перенесення посольства США в Ізраїлі.

"Міністерство закордонних справ і експатріантів вважає цю участь грубим порушенням міжнародного права і численних резолюцій Організації Об'єднаних Націй, в яких стверджується, що Єрусалим є окупованою територією з 1967 року і не дозволяє країнам переносити туди свої посольства", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що послів відкликають, щоб проконсультуватися з ними щодо їхньої позиціїї щодо палестинського питання.

Нагадаємо, церемонія відкриття посольства США в Єрусалимі відбулася в 14 травня. Рішення про перенесення дипмісії з Тель-Авіва ухвалив 6 грудня 2017 року голова Білого дому Дональд Трамп.

Рішення щодо статусу Єрусалиму було вкрай негативно сприйнято в багатьох країнах, у першу чергу арабських і мусульманських, а на палестинських територіях пройшли масові акції протесту. У понеділок на кордоні сектора Газа вони спалахнули з новою силою: на даний момент загинули не менше 60 палестинців і понад 2,8 тисячі постраждали в результаті зіткнень з ізраїльськими військовослужбовцями, при цьому 1 тис. 359 з отримали поранення від вогнепальної зброї. За даними міністерства охорони здоров’я Палестини, більше 70 осіб перебувають у важкому стані. Частина постраждалих доставлена ​​на лікування до Єгипту, який направив лікарів до кордону з сектором Газа для прийому постраждалих палестинців.

Українські Національні Новини

Новини Світу