oseredok-kultury-v-hromadi-de-na-kyivshchyni-mozhna-prezentuvaty-knyhu-ta-zustritysia-z-vidomymy-pysmennykamy

Осередок культури в громаді: де на Київщині можна презентувати книгу та зустрітися з відомими письменниками

 • 13067 переглядiв

Фонд "МХП-Громаді" відновив бібліотеку в селі Рудницьке, пошкоджену окупантами. Тепер там проходять зустрічі з авторами, презентації книг та інші культурні заходи.

Благодійний фонд "МХП-Громаді" відновив бібліотеку в деокупованому селі Рудницьке, що на Київщині. Тепер тут не тільки читають книги українських та світових письменників, а й проходять презентації книг та зустрічі з відомими авторами сучасності та автограф-сесії, передає УНН.

"Наша бібліотека перетворилася на комфортне та затишне місце, де приємно проводити час. Стала місцем для читання та спілкування", – каже завідувачка бібліотеки-філіалу в с. Рудницьке Наталія Василенко.

Так, нещодавно на базі бібліотеки відбулися творчі зустрічі з автором Сергієм Смаглюком та казкарем Сашком Лірником. Напередодні вони презентували свої книги у стінах бібліотеки. Крім того, днями в бібліотеці відбулася творча зустріч із представником Київського кобзарського цеху Віталієм Кобзарем. Він познайомив відвідувачів із кобзою та прочитав вірші Василя Симоненка зі збірки "Молитва", видавництво якої підтримав "МХП-Громаді".

Нагадаємо, у 2022 році населений пункт Рудницьке окупували російські військові. Спалили місцеву школу, обстріляли низку інших об’єктів інраструктури, знищили та пошкодили приватні будинки місцевих мешканців. Пошкодили й приміщення місцевого клубу, в якому розташовувалася бібліотека. У самій бібліотеці вибили двері, топтали книги з українською символікою.

Торік завдяки благодійникам у клубі вдалося створити творчий простір для дітей з Рудницького. Наступним етапом стало відновлення бібліотеки. Відновити бібліотеку вдалося в межах грантового конкурсу "Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях", який адмініструється ІСАР "ЄДНАННЯ" за підтримки Фонду "Партнерство за сильну Україну", що фінансується країнами-партнерами у співпраці з Фондом "МХП-Громаді". У приміщенні повністю зробили ремонт (стін, стелі, підлоги), закупили нові меблі та частину книг. 

Лілія Подоляк

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Харківщина: ворог вранці вдарив по Куп'янську, є поранений

 • 19181 переглядiв

Дощі та вітер: прогноз погоди на сьогодні

 • 26527 переглядiв

Атака на Херсонщині: 8 людей отримали поранення

 • 23876 переглядiв