orban-yide-do-makrona-pered-samitom-yes-zmi-povidomliaiut-paryzh-bachyt-mozhlyvist-perekonaty-budapesht-shchodo-vstupu-ukrainy

Орбан їде до Макрона перед самітом ЄС: ЗМІ повідомляють, Париж бачить можливість переконати Будапешт щодо вступу України

 • 61333 переглядiв

Прем'єр-міністр Угорщини Орбан зустрінеться з президентом Макроном у Парижі, щоб обговорити питання ЄС, потенційно ставлячи під сумнів заявку України на вступ до ЄС і плани фінансової допомоги через його зв'язки з Москвою і тактичні торги за більше фінансування з боку ЄС.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрінеться у четвер із президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі, повідомив керівник його пресслужби, напередодні саміту ЄС, на якому переговори про приєднання України до блоку та фінансової допомоги Києву, як очікується, зустрінуть опір від Орбана, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Як повідомляє Politico з посиланням на чиновника у Парижі, президент Франції Еммануель Макрон запросив Орбана зустрітися з ним у Парижі наприкінці цього тижня, щоб знайти компроміс, оскільки Париж вважає, що угорського лідера все ще можна переконати підтримати вступ України, За словами чиновника, Орбан "підвищував ставки" в грі, щоб отримати більше грошей ЄС. "Це суто тактично… тому є певний оптимізм, що ми можемо досягти згоди", - вказав він.

Доповнення

Орбан днями зажадав, щоб саміт лідерів не приймав жодних рішень щодо надання Україні зеленого світла для переговорів про членство та ухвалення бюджетного плану, який включає 50 мільярдів євро на економічну підтримку України.

Орбан, який підтримував зв'язки з москвою навіть попри те, що ЄС запровадив санкції проти рф через її війну в Україні, розходиться у позиції з Єврокомісією, зазначає видання.

Будь-яке рішення про переговори про вступ вимагає одностайної підтримки лідерів ЄС.

Популярні

Новини по темі