orban-u-lysti-yes-putin-i-si-prypuskaiut-shcho-myrni-perehovory-vidbudutsia-do-kintsia-roku

Орбан у листі ЄС: путін і Сі припускають, що мирні переговори відбудуться до кінця року

 • 40030 переглядiв

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у листі до лідерів ЄС стверджує, що президент росії путін і лідер Китаю Сі очікують, що мирні переговори між росією та Україною відбудуться до кінця року.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у листі президенту Європейської ради Шарлю Мішелю та лідерам ЄС після поїздок до України, Росії та Китаю, заявив, що російський диктатор Володимир Путін і лідер Китаю Сі Цзіньпь припускають, що мирні переговори між Росією та Україною відбудуться до кінця року.

Про це УНН повідомляє з посиланням на El Pais.

У двох конфіденційних доповідях, надісланих президенту Європейської ради Шарлю Мішелю та лідерам держав-членів, націонал-популіст Орбан підбиває підсумки переговорів і стверджує, що Європа повинна "запустити" мирну ініціативу, не чекаючи Сполучених Штатів..

- йдеться в повідомленні. 

Орбан стверджує, що нібито наступні два місяці на фронті в Україні будуть "більш драматичними, ніж будь-коли".

Орбан прислал ЕС письмо с переводом российской пропаганды о "мире для Украины"09.07.2024, 00:49

Виходячи з моїх розмов, я вважаю, що тепер є більше шансів, що всі можливі пропозиції щодо припинення вогню і "дорожньої карти" мирних переговорів будуть позитивно сприйняті

- йдеться у звіті про його поїздку до Москви.

Орбан заявив, що політичне лідерство з боку США обмежене через тривалу виборчу кампанію.

"Тому ми не можемо очікувати, що він виступить із будь-якою подібною пропозицією в найближчі місяці. Ми повинні враховувати, що виступ з європейською ініціативою відповідає духу європейської стратегічної автономії", - говорить Орбан у документі.

Крім того, Пекін сказав Орбану, що вважає себе "чесним посередником".

Президент Сі розглядає політику Китаю як політику миру, тоді як політика США і Європи - це політика війни, в якій Європа автоматично слідує американській лінії

- заявив Орбан у доповіді за підсумками візиту в Пекін.

Що стосується формули миру, Орбан каже, що Путін вважає "релевантною" пропозицію, яку було винесено на стіл навесні 2022 року - єдиний раз, коли Київ і Москва брали участь у прямих переговорах - за посередництва Туреччини.

Орбан попросил Зеленского подумать о прекращении огня и начать переговоры02.07.2024, 15:12

Згідно з планом, Крим має залишитися під російською окупацією, але без визнання України, Київ має відмовитися від вступу до НАТО, було встановлено межу розміру і потужності для українських сил, а також було заявлено, що кілька західних країн нададуть "гарантії безпеки" і допомогу Україні, вже нейтральній країні, у разі нападу.

Тепер Орбан запевняє, що Путін і Сі припускають, що нові мирні переговори між Росією та Україною відбудуться до кінця року.

Доповнення

Орбан після візиту до Києва здійснив поїздку до Москви, де зустрівся з російським диктатором Путіним. У Білому домі відреагували на поїздку Орбана і зазначили, що "це не сприятиме справі миру". 

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі