ukenru
okupanti-iz-luganskoyi-oblasti-vivezli-blizko-100-tonn-zerna-golova-ova

Окупанти вивезли з Луганської області близько 100 тонн зерна – Гайдай

 • 131998 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. З Луганської області російські окупанти вивезли або знищили трирічний запас зерна. Посівну кампанію у регіоні так і не розпочали. Про це повідомляє УНН, посилаючись на заяву очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая. 

Деталі

За даними міністра аграрної політики та продовольства, із Луганської області росіяни вивезли близько 100 тисяч тонн зерна. У елеваторі, знищеному у квітні в Рубіжному, зберігалось ще 30 тисяч тонн.

Цитата

"Річна потреба Луганської області у її межах до 24 лютого 2022 року складала 60 тисяч тонн зерна. Разом із окупованими у 2014 році територіями – 240 тисяч тонн", - йдеться у повідомленні.

Понад 90% землі під потреби аграріїв було зосереджено у північній частині області, яку окупували у 2022 році. Саме ці території забезпечували зерновими всю область і до 2014 року. Наразі Луганська область - єдиний регіон, де ще не розпочато посівну кампанію.

Доповнення

22 березня в Україні розпочалась посівна кампанія. Аграрії Одеської області розпочали сівбу ярових культур, а на Миколаївщині - сівбу гороху. 

Врожай, у тому числі зернових, цього року може бути на 20% менший, ніж торік. Таку думку висловив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Українські Національні Новини

Суспільство