okupant-kupyv-pidroblenyi-dokument-pro-smert-shchob-ne-povertatys-na-viinu-yoho-vykryly-ta-zasudyly

Окупант купив підроблений документ про смерть, щоб не повертатись на війну: його викрили та засудили

 • 13001 переглядiв

Мобілізований з Бурятії Зорігто Арабжаєв, отримавши відпустку з російської армії вирішив не повертатися на фронт та купив підроблений документ про смерть. Підробку розкрили - жителя Буряті засудили до п'яти років суворого режиму. Про це повідомляє "Сибір.Реалії", передає УНН.

Деталі

2 листопада військовий суд Улан-Уде засудив мобілізованого до лав російської окупаційної армії Зорігто Арабжаєва до 5 років колонії суворого режиму за дезертирство.

Згідно з вироком суду, Зорігто Арабжаєв був покликаний на війну проти України восени 2022 року. У цей період часу старший син його дружини загинув у ДТП. Дружина військового стверджувала на засіданні суду, що після смерті сина і мобілізації чоловіка на війну її стали відвідувати суїцидальні думки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокурор Костін відреагував на рішення Європолу створити групу для розслідування воєнних злочинів РФ в Україні

Навесні Арабжаєв приїхав у відпустку та вирішив не повертатися на фронт, нібито у зв'язку з депресивним станом дружини– для цього купив підроблений документ про смерть. Але підроблену довідки виявили, за фактом самовільного залишення військової частини армії агресора, була порушена кримінальна справа.

Суд зазначив, що в сім'ї була негативна психологічна атмосфера, що вплинуло на дії підсудного. Військовослужбовця визнали винним у дезертирстві та засудили до п'яти років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Нагадаємо

За оцінками Збройних сил України, російські війська втратили 321 800 осіб особового складу та значну кількість техніки, включаючи 5466 танків, під час вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти завезли на ТОТ працівників з рф для ремонту своєї техніки

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі