okhopliuie-sytuatsiiu-z-pravamy-liudyny-na-vsikh-tot-ukrainy-mzs-vitaie-onovlenu-rezoliutsiiu-henasamblei-oon

"Охоплює ситуацію з правами людини на всіх ТОТ України": МЗС вітає оновлену резолюцію Генасамблеї ООН

 • 30069 переглядiв

МЗС України привітало резолюцію ООН щодо порушення прав людини на всіх окупованих росією українських територіях, в якій міститься заклик до рф припинити агресію та вивести війська. Резолюція засуджує порушення росією прав людини і вимагає припинити депортацію дітей.

Міністерство закордонних справ України прокоментувало ухвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції "Ситуація з правами людини на тимчасово окупованих територіях України, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь".

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу відомства.

Генеральна Асамблея вкотре підтвердила суверенітет та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів та невизнання будь-яких змін статусу українських територій, включаючи результати будь-яких т.зв. "виборів". Вітаємо той факт, що статус тимчасово окупованих РФ територій України, включно з Автономною Республікою Крим і містом Севастополь, як невід’ємних частин суверенної території України, залишається принциповою позицією Генеральної Асамблеї

- ідеться у повідомленні.

Деталі

У відомстві наголосили, що цьогорічний документ охоплює ситуацію з правами людини на всіх тимчасово окупованих рф територіях України. Це забезпечить посилену увагу ООН та міжнародної спільноти до усіх злочинів та грубих порушень, які вчиняє російська окупаційна влада проти місцевого населення на цих територіях.

У МЗС повідомили, що резолюцією засуджується триваюче нехтування росією норм міжнародного права у сфері прав людини та міжнародного гуманітарного права, незаконне утримання під вартою цивільних українських громадян, застосування тортур та катувань, дискримінація жителів тимчасово окупованих територій.

Генеральна Асамблея вимагає від рф негайно припинити агресію проти України та вивести всі свої збройні сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий прорив росіян малоймовірний - британська розвідка

Також припинити депортацію українських дітей, будь-яку зміну статусу цих дітей та надати вичерпну інформацію відповідним агенціям ООН та міжнародним організаціям, у т.ч. список усіх депортованих українських дітей, включаючи тих, чий статус був змінений, усиновлених або переданих на піклування прийомних батьків.

Зазначається, про необхідність вжити всіх необхідних заходів для безпечного повернення цих дітей на Батьківщину, а в цьому контексті, як вказує відомство, - згадується видача ордеру Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна та Львової-Бєлової.

У резолюції також засуджується захоплення Запорізької АЕС, її персоналу та створення постійних ризиків і загроз, передусім безпрецедентну ядерну та радіаційну небезпеку, для населення України, сусідніх держав та міжнародної спільноти, а також цілеспрямовані терористичні атаки ракетами та БПЛА по цивільній інфраструктурі; на українську цивільну портову інфраструктуру та зернові термінали, триваючої блокади українських портів, а також погроз застосування сили проти цивільних і торговельних суден, що завдає суттєвої шкоди глобальній продовольчій безпеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина може вперше конфіскувати понад 720 млн євро російських активів

Ми вдячні міжнародній спільноті за підтримку нашої держави у відстоюванні територіальної цілісності та суверенітету, прав людини та основоположних свобод. (..) Чітка позиція країн-членів ООН, які підтримали резолюцію, сприятиме притягненню до відповідальності усіх причетних до вчинення грубих порушень прав людини та воєнних злочинів та запобігатиме повторенню подібних злочинів у майбутньому

 - зазначили в Міністерстві закордонних справ України

Нагадаємо

УНН повідомляв, що Генеральна асамблея ООН ухвалила оновлену резолюцію, яка засуджує серйозні порушення росією прав людини на тимчасово окупованих територіях України, повідомили у МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Котін розповів, коли на Хмельницькій АЕС запрацює реакторна установка Westinghouse

Популярні

Новини по темі