odeshchyna-pozbulasia-radianskykh-pestytsydiv-kiper

Одещина першою в Україні позбулася радянських пестицидів - Кіпер

 • 17468 переглядiв

477 тонн небезпечних пестицидів радянських часів було повністю утилізовано в Одеській області, що робить її першим регіоном в Україні, який позбувся таких токсичних відходів.

З жовтня минулого року на Одещині ліквідували 477 тонн пестицидів. Про це повідомляє очільник Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер, передає УНН.

"477 тонн, а це більше 20 фур - саме стільки небезпечних відходів вдалося ліквідувати з жовтня минулого року по теперішній час.

Ця отрута в нашому регіоні була з минулого століття: у 1979 році поруч з Одесою затонуло судно з дустом на борту. Коли ліквідатори розкрили деякі могильники - виявили, що мішки з небезпечною речовиною вже були на межі розгерметизації. Добре, що взялися знешкоджувати вчасно", - повідомив Кіпер.

Спеціалізоване підприємство знищило дуст методом спалювання.

"Сьогодні ліквідували останні залишки. Одещина - перший регіон в Україні, що повністю позбувся від пестицидів радянських часів", - додав Кіпер.

Нагадаємо, у далекому 1972 році отрутохімікати буди підняті з затонулого в Одеській затоці теплохода "Моздок". У 1978 році, ще за часів радянської влади, був побудований бункер для їхнього зберігання - з того часу отрута там й лежала у м’яких контейнерах "біг бег".

Лілія Подоляк

Суспільство

Популярні

Новини по темі

"Охматдит" ми відновимо, буде ще 300 мільйонів - Зеленський

 • 24408 переглядiв

У москві суд заочно арештував Юлію Навальну

 • 18914 переглядiв