ochikuvannya-ukrayini-vid-samitu-nato-vzhe-chastkovo-zadovoleni-bude-zrobleniy-krok-do-chlenstva-kuleba

Очікування України від саміту НАТО вже частково задоволені, буде зроблений крок до членства – Кулеба

 • 723960 переглядiв

Цитата

«По-перше, усе може змінитися будь-коли. А якщо не зміниться, значить ми продовжимо штовхати й рухати цю історію вперед. З того, що я розумію про Вільнюській саміт, ми зараз на стадії, коли частково наші очікування вже задоволені, скажімо так. Але скажу метафорично: коли ми починали розмову з партнерами про Вільнюський саміт, наполягали, щоб вони зробили крок до членства України в НАТО», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що сьогодні ця проблема вирішена.

«Крок буде зроблений. Питання, наскільки він буде довгим, наскільки широко занесуть ногу і поставлять. І це вже саме по собі є досягненням. Так, ми говоримо жорсткі речі. Так, нам надсилають сигнали: "Не перегинайте, ви маєте покладатись на нас і слухати те, що вам радимо". Але у президента непохитна у цьому питанні позиція: членство України в НАТО — єдиний спосіб запобігти новим війнам в Європі. І це реально правда», - зазначив Кулеба.

Доповнення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомляв, що НАТО не розглядає питання щодо формального запрошення України для входження під час Вільнюського саміту, який відбудеться 11-12 липня цього року.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що НАТО ухвалить на саміті у Вільнюсі пакет допомоги Україні, що "наблизить Україну до Альянсу".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі