ukenru
obsye-prodovzhit-proyektnu-diyalnist-v-ukrayini

ОБСЄ продовжить проєктну діяльність в Україні

 • 196959 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова та Генеральна секретарка ОБСЄ Хельга Шмід здійснили церемонію обміну листами щодо продовження проєктної діяльності Організації з безпеки та співробітництва в Європі в Україні. Про це повідомляє УНН, посилаючись на сайт МЗС України.

Цитата

"Ми вітаємо сьогоднішнє підписання листів, у яких підтверджується важливість проєктної діяльності ОБСЄ в Україні. Через повномасштабну війну наша держава має дуже конкретні потреби в проєктах для подолання руйнівних наслідків російської агресії, і вся міжнародна підтримка, включаючи в рамках ОБСЄ, є дуже потрібною", - повідомила Джапарова.

Деталі

Домовленість про відновлення роботи ОБСЄ є відповіддю на спроби росії заблокувати програмну діяльність організації в Україні, повідомили у МЗС. 

Зазначається, що підписання листів є важливим прецедентом, завдяки якому країна-агресор не зможе продовжувати використовувати наявний в ОБСЄ принцип консенсусу прийняття рішень у своїх цілях.

"Це також важливий крок на шляху імплементації політики з обмеження впливу та ізоляції росії у міжнародних організаціях", - сказала перша заступниця міністра.

Додамо

30 червня 2022 року ОБСЄ оголосила про закриття офісу координатора проєктів в Україні. Рішення узгодили після відсутності консенсусу Постійної ради ОБСЄ щодо продовження мандата Координатора проєкту через позицію рф.

Нагадаємо

На початку липня Україна ініціювала процес відсторонення росії від засідань Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

Українські Національні Новини

Суспільство