novorichna-nich-v-nimechchyni-napady-na-politsiiu-maizhe-300-zatrymanykh-u-berlini

Новорічна ніч в Німеччині: напади на поліцію, майже 300 затриманих у Берліні, нещасні випадки у Баварії та Саксонії

 • 36713 переглядiв

Під час святкування Нового року в Берліні відбулося близько 300 арештів на тлі напруженості та агресивного використання феєрверків; повідомлялося про численні травми, спричинені феєрверками.

Святкування Нового року у ФРН загалом було більш спокійним, якщо порівнювати з минулими подіями, повідомляє інформаційне агентство DPA. Однак у Берліні, через агресивне кидання петард і стрілянину, святкова ніч цього разу виявилася особливо напруженою. Правоохоронні служби столиці Німеччини здійснили сотні попередніх арештів, передає УНН.

Деталі

Щоб запобігти заворушенням, які мали місце минулого року, у столиці чергували майже 5000 поліцейських. Напередодні мер столиці Кай Вегнер заявив, що поліція вживатиме жорстких заходів у разі масових заворушень. В результаті звичайне святкування перемежовувалося з епізодами безладдя, які полягали здебільшого в небезпечному зловживанні феєрверками. Крім того, кілька разів поліції довелося швидко реагувати, щоб розігнати натовп або впоратися зы зростаючою агресією.

Згідно з даними берлінської поліції, впродовж святкової ночі здійснено понад 300 попередніх затримань осіб, які мали відношення до небезпечного поводження з піротехнікою, агресивного застосування петард. Також повідомляється про окремі випадки холостих пострілів і жбурляння пляшок у співробітників МНС та поліції, - зазначається, що через подібні випадки, під час чергування служб, щонайменше 15 поліцейських отримали поранення.

Новорічна ніч у Франції: майже 400 затриманих і понад 700 спалених автомобілів01.01.24, 13:44

Берлінська лікарня Unfallkrankenhaus (UKB), яка спеціалізується на травмах унаслідок нещасних випадків, повідомила що понад два десятки людей отримали серйозні травми від феєрверків під час святкування Нового року у столиці Німеччини. 

Серед цих випадків, повідомляється про 40-річного чоловіка, який втратив руку через незаконну сигнальну ракету в районі Каульсдорф. Відразу після займання ракета вибухнула в його руці.

Медична допомога щодо більшості випадків травм, надавалася у лікарні аварій (UKB) у Марцані. У деяких випадках були "драматичні ампутаційні ушкодження", повідомляє Welt.

Зловживання феєрверками призводило до серйозних нещасних випадків в інших землях ФРН; деякі з них завершувалися смертельно, як, наприклад, у Баварії, де 18-річний підліток помер від травм, спричинених феєрверком.

Також поліція проінформувала про загибель 22-річного чоловіка у Боксберзі на сході Саксонії, внаслідок підриву забороненої кульової бомби: він помер на місці події, незважаючи на спроби рятувальників, повідомив у понеділок речник поліції Герліца.

Доповнення

Також пожежники повідомили про численні пожежі, які вдалося ліквідувати.

Після попередження про можливість терористичної атаки в Кельнському соборі було введено високі заходи безпеки, але, за словами поліції, ситуація там була здебільшого мирною.

Нагадаємо

У Гарлемі, Нідерланди, чоловік загинув через вибух феєрверку в новорічну ніч; 18 інших людей отримали травми в окремих інцидентах.

Новорічна ніч у Франції: майже 400 затриманих і понад 700 спалених автомобілів01.01.24, 13:44

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ООН завершила миротворчу місію в Малі

     • 29312 переглядiв