noviy-rik-u-sizo-dubinskogo-vidpravili-pid-aresht-na-60-dib

Новий рік у СІЗО: Дубінського відправили під арешт на 60 діб

 • 172767 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Печерський районний суд Києва відправив нардепа Олександра Дубінського, якого підозрюють у державній зраді, під варту на два місяці, передає УНН.

Цитата

"... підтримку клопотання обвинувачення і обранні мені тримання під вартою на 60 діб до 12 січня 2024 року. Тобто - це Новий рік у СІЗО за те, що критикував владу", - повідомив Дубінський.

Раніше

УНН з власних джерел стало відомо, що нардепу Олександру Дубінському оголосили про підозру у державній зраді. Як ми писали раніше, сьогодні в межах розслідування кримінального провадження про державну зраду у нардепа проводилися обшуки. Повідомлялося, що обшуки у нардепа проводять співробітники СБУ та ДБР. Тоді ж співрозмовник УНН додав, що нардеп «фігурує у справі про державну зраду».

Як повідомили у СБУ, правоохоронці зібрали докази державної зради з боку народного депутата України, який здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь рф.

За матеріалами слідства, він мав позивний «Буратіно» і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру).

Основне завдання цієї організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені. За це учасники угруповання отримували гроші від воєнної розвідки рф.

За наявними даними, фінансування мережі сягало понад 10 млн американських доларів.

У межах досудового розслідування задокументовано, що фігурант поширював фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави. Один з прикладів дезінформаційної роботи – розповсюдження фейків про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році.

Для «розгону» проросійських наративів він брав участь у відповідних пресконференціях.

Встановлено, що злочинна організація була створена заступником начальника російського гру Володимиром Алєксєєвим як агентурна мережа, що діяла в столиці України.

Операційним керівництвом ворожої групи з території рф займався його заступник – Олексій Савін.

Доповнення

10 листопада УНН повідомляв, що працівники ДБР завершили розслідування щодо народного депутата України, який підозрюється у службовому підробленні для виїзду за кордон. Як стало відомо УНН від джерел в правоохоронних органах, мова йде про нардепа Олександра Дубінського.

3 листопада Дубінському повідомили про нову підозру. Ідеться про підозру у незаконному переправленні осіб через кордон.

6 листопада Печерський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт нардепа Олександра Дубінського, якого підозрюють у незаконному переправленні осіб через кордон.

Як повідомляв УНН, обвинувачення у суді клопотало про обрання для нардепа Дубінського запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Новий рік у СІЗО: Дубінського відправили під арешт на 60 діб

     • 172767 переглядiв

    У середу в ЄС представлять 12-й пакет санкцій проти рф - Боррель

     • 127352 переглядiв