ukenru
novinskiy-zayaviv-pro-porushennya-reglamentu-pri-golosuvanni-vr-za-ukrayinsku-tserkvu

Новинський заявив про порушення регламенту при голосуванні ВР за українську церкву

 • 5535 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Глава фракції Опозиційного блоку Вадим Новинський вважає, що у віруючих вже колишньої УПЦ МП (20 грудня Верховна Рада проголосувала за перейменування УПЦ МП - ред.) влада бачить для себе загрозу, передає УНН.

"Порушуючи регламент, коаліція намагається поставити до порядку денного і проголосувати законопроекти, спрямовані на знищення канонічної Української православної церкви. Цим влада остаточно протиставила себе українському народові", - таку заяву зробив з парламентської трибуни голова фракції Опозиційного блоку Вадим Новинський.

На переконання Новинського, "влада ставить під загрозу існування УПЦ Московського патріархата", прихожанами якої, як стверджує депутат, "є більше 32% громадян України, а це близько 10 мільйонів осіб, які сьогодні можуть бути позбавлені права на свободу совісті і релігії".

Нагадаємо, сьогодні парламентом у першому читанні прийнятий законопроект №4511, який передбачає особливу процедуру реєстрації релігійних організацій в залежності від їх центру. У Московському патріархаті вважають, що це є "дискримінацією цієї конфесії і суперечить Конституції".

"Авторами законопроекту УПЦ названа інструментом маніпуляцій Кремля без будь-яких доказів. У вірян УПЦ влада бачить для себе загрозу. Опозиційний блок виступає проти створення провладних релігійних організацій за рахунок ущемлення в правах третини українського народу. Це злочин проти держави", - зазначив нардеп у виступі.

Новинський закликав парламент "залишитися в конституційному полі і не підігрувати виборчій кампанії президента". На думку нардепа від Опоблоку "рівень недовіри до Порошенка з боку українського суспільства перевищує 80%". 

Українські Національні Новини

Політика