ukenru
nova-ambitsiya-zelenskogo-magistrallyu-z-kiyeva-do-kishineva-za-5-godin

Нова амбіція Зеленського: магістраллю з Києва до Кишинева за 5 годин

 • 18286 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Під час зустрічі з президентом Республіки Молдова Майєю Санду Президент України Володимир Зеленський розповів про нову ціль — будівництво магістралі “Київ — Кишинів”, інформує УНН.

“У нас є амбітна ідея — це будівництво сучасної магістралі, яка з'єднає Київ та Кишинів. З цією метою ми обговорили будівництво прикордонно-мостового переходу через річку Дністер. Це скоротить подорож між столицями наших держав до п'яти годин. Це також активізація торгівлі, спрощення транзиту, покращення міжлюдських контактів — це найголовніше”, - заявив Глава держави.

Також Зеленський відзначив важливість спільної боротьби з контрабандою на українсько-молдовському кордоні.

“Особливо — на придністровській дільниці (ділянці — ред.). Це дуже важлива сфера співпраці, враховуючи наше прагнення до інтеграції до спільного ринку з ЄС”, - наголосив Президент.

Нагадаємо, УНН повідомляв, що Зеленський провів зустріч з президентом Молдови Санду тет-а-тет.

Додамо, що Зеленський вже не вперше робить "гучні заяви". Так, вчора, 11 січня, УНН розповідав про тарифне дежавю від влади: Зеленський ще рік тому обіцяв знизити ціни, але "щось пішло не так" і ціни на тепло, газ та електроенергію зросли з 1 січня 2021 року.

Хоча, варто відзначити, що якраз тема доріг стала ледве не основною для влади Зеленського - як і для критики опонентів нинішньої влади через використання коштів "ковідного" фонду на, зокрема, будівництво доріг. Через що це коментувало і керівництво Мінфіну.

Відзначимо, УНН повідомляв, що з так званого "ковідного" фонду на кінець 2020 року на будівництво, реконструкцію та ремонт автодоріг державного значення спрямовано 24,9 млрд грн, тоді як на охорону здоров’я - 14,7 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика