ukenru
nkrekp-oshtrafuvala-sche-odin-oblgaz-za-donarakhuvannya-u-platizhkakh

НКРЕКП оштрафувала ще один облгаз за донарахування у платіжках

 • 13528 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала ПАТ "Дніпропетровськгаз" на 850 тис. грн за донарахування у платіжних рахунках споживачам. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні комісії, повідомляє кореспондент УНН.

ПАТ "Дніпропетровськгаз" отримало штраф обсягом 850 тис. грн за приведення обсягів газу до стандартних умов. Окрім того, НКРЕКП зобов'язала "Дніпропетровськгаз" усунути порушення до 6 травня 2019 року.

Також комісія має підготувати звернення до Антимонопольного комітету щодо можливих ознак зловживання "Дніпропетровськгаз" монопольним становищем на ринку природного газу.

Нагадаємо, АМКУ розглядає справи за ознаками вчинення 20 операторами газорозподільних мереж - облгазами - порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Облгази НКРЕКП почала перевіряти через "завищені" платіжки за газ 11 квітня. Перевірки мали торкнутися 20 облгазів.

Спонукали регулятор звернутися до ДРС для отримання дозволу на перевірки операторів ГРМ донарахування додаткових обсягів у платіжках споживачів газу, що в листопаді 2018 року НКРЕКП заборонила 42 рішеннями.

Українські Національні Новини

Економіка