nimechchyna-rozmistyt-blyzko-5-tys-viiskovykh-u-lytvi

Німеччина розмістить близько 5 тис. військових у Литві

 • 25783 переглядiв

Німеччина планує розмістити в Литві близько 5000 військовослужбовців, що стане історичним кроком для оборони східного флангу НАТО, а до 2027 року буде розгорнута повноцінна бригада.

Німеччина планує відправити близько п’яти тисяч військових в Литву, для посилення оборони східного флангу НАТО. Про це повідомляє DW, пише УНН.

Деталі

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус та міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас підписали у Вільнюсі "дорожню карту" по розгортанню в Литві бригади бундесверу в кількості близько 5 тис. військових.

"Пісторіус підкреслив, що це "незвідана територія для бундесверу", оскільки раніше Німеччина не розміщувала на постійній основі війська та військові бази за межами країни, Анушаускас заявив про "історичне рішення". Вони підтвердили зобов'язання "захищати один одного та кожен дюйм території альянсу"", - пише видання.

Основою бригади стануть батальйони з Баварії та землі Північний Рейн-Вестфалія. Інфраструктуру для бригади планується побудувати в Руднінкаї, неподалік Вільнюса і в Руклі, поблизу Каунаса.

На нову базу військовослужбовці зможуть привезти сім'ї, там хочуть відкрити німецькомовні школи та дитсадки. До 2027 року німецька бойова бригада в республіці має бути повністю боєздатною.

Нагадаємо

Влітку Пісторіус заявляв, що Німеччина планує відправити чотири тисячі військових в Литву, для посилення оборони східного флангу НАТО.

Популярні

Новини по темі

Німеччина розмістить близько 5 тис. військових у Литві

 • 25783 переглядiв