nimechchyna-hotova-nadaty-prytulok-lhbtk-rosiianam-yaki-stykaiutsia-z-politychnymy-peresliduvanniamy

Німеччина готова надати притулок ЛГБТ+ росіянам, які стикаються з політичними переслідуваннями

 • 41797 переглядiв

Німеччина готова надати притулок російським квірам, вважаючи російську заборону на "ЛГБТ-рух" політичним переслідуванням і дискримінацією за ознакою сексуальної ідентичності. Німеччина визнає, що дістатися до її території складно через обмежену кількість авіарейсів і візових обмежень.

Заборона так званого "руху ЛГБТ" в Росії буде враховуватися в процесі розгляду заявки на притулок від громадян рф. Про це заявив офіційний представник Мін'юсту ФРН Максиміліан Калль у коментарі DW, передає УНН.

Це є питанням політичного переслідування і переслідування через сексуальної ідентичності. 

- підкреслив Калль.

Деталі

Представник німецького мін'юсту зазначив, що, як і раніше, складно приїхати до Німеччини через відсутність рейсів і різке обмеження видачі шенгенських віз.

Раніше ЄС засудив рішення Верховного суду рф оголосити "рух ЛГБТ" поза законом і заборонити його діяльність в закону і заборонити його діяльність у Росії.

"ЄС рішуче виступає проти дискримінації, забобонів і ненависті", - заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, вказавши на багаторічний утиск прав квір-людей за Володимира Путіна.

Нагадаємо

У листопаді Верховний суд Росії визнав "міжнародний громадський рух ЛГБТ "екстремістським". ЛГБТ" екстремістським угрупованням, що призвело до заборони в країні.  Це сталося після того, як 18 листопада, міністерство юстиції Росії звернулося до Верховного суду з позовом, а по суті - з вимогою визнати "міжнародний рух ЛГБТ" екстремістською організацією і заборонити його діяльність на території країни.

Раніше в липні 2023 року росіяни ухвалили закон, що забороняє трансгендерний перехід - зміну документів і медичне втручання для транс-людей.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні дали старт "Дія.Офіс" для держслужбовців

     • 70379 переглядiв