niderlandy-vyrishyly-rozpochaty-pidhotovku-pershykh-18-litakiv-f-16-dlia-postavky-v-ukrainu-zelenskyi

Нідерланди вирішили розпочати підготовку перших 18 літаків F-16 для поставки в Україну - Зеленський

 • 25001 переглядiв

Нідерланди підготують перші 18 літаків F-16 для поставки в Україну, що підтвердив Президент України Зеленський після переговорів з прем'єр-міністром Нідерландів Рютте.

Уряд Нідерландів ухвалив рішення розпочати підготовку перших 18 літаків F-16 для доставки в Україну. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю за підсумками розмови з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, пише УНН.

Я розмовляв з прем’єр-міністром Марком Рютте, щоб подякувати уряду Нідерландів за його рішення розпочати підготовку перших 18 літаків F-16 для доставки в Україну

- написав Зеленський у X.

Президент повідомив, що також подякував Нідерландам за активну підтримку відкриття переговорів про вступ України до ЄС і наголосив на важливості якнайшвидшого надання Україні 50 мільярдів євро довгострокової допомоги ЄС.

"Ми обговорили події на передовій, ситуацію в Чорному морі та поточні військові потреби України, зокрема артилерію, безпілотники та ППО", - вказав Зеленський.

"Ми домовилися продовжувати спільну роботу щодо гарантій безпеки після Вільнюської декларації G7. Ми також обговорили наступну зустріч щодо Формули миру та зусилля щодо подальшої консолідації міжнародної підтримки українського бачення справедливого миру", - зазначив Глава держави.

Умєров обговорив надання Україні винищувачів F16 з міністеркою оборони Бельгії10.10.23, 21:09 • [views_338400]

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд призначив двох заступників голів МЗС та Держрезерву

     • 27858 переглядiв

    Банки пройшли пік кредитних втрат – Нацбанк

     • 27026 переглядiв

    Як обрати кращу компанію з розробки сайтів

     • 23357 переглядiв