ukenru
nezakonne-zbagachennya-u-sap-oprilyudnili-spisok-65-zakritikh-sprav

Незаконне збагачення: у САП оприлюднили список 65 закритих справ

 • 17523 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила всі 65 проваджень за визнаною неконституційною статтею щодо незаконного збагачення. Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також оприлюднила повний список закритих справ, передає УНН.

Як повідомили в прес-службі, зважаючи на те, що рішення Конституційного Суду щодо визнання неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України, якою передбачалась кримінальна відповідальність чиновників за незаконне збагачення, є остаточним, не підлягає оскарженню і не може бути переглянутим, САП прийняла рішення про закриття кримінальних проваджень, у яких про підозру повідомлено ще не було та закриття проваджень стосовно підозрюваних, досудове слідство у яких триває.

Станом на 28 березня 2019 року закрито 65 кримінальних проваджень.

При цьому у САП додали, що орієнтовна сума ймовірного незаконного збагачення у кримінальних провадженнях, що розслідували детективи НАБУ, сягає 1 млрд 334 млн 446 тис. грн, 1 млн 137 тис. дол. та 531 тис. євро.

У повідомленні прес-служба також надала повний перелік усіх закритих кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого ст.368-2 КК України (незаконне збагачення).

Нагадаємо, раніше керівник САП Назар Холодницький повідомляв, що всі 65 проваджень про незаконне збагачення у зв'язку з рішенням КСУ підлягають закриттю, але детективи НАБУ і прокурори САП протягом тижня - до 27 березня - шукатимуть можливість перекваліфікувати такі провадження.

Як повідомляв УНН, 26 лютого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП