ukenru
ne-probachimo-okupantam-zhodnoyi-zruynovanoyi-doli-zelenskiy-pro-richnitsyu-ataki-na-dramteatr-u-mariupoli

"Не пробачимо окупантам жодної зруйнованої долі" - Зеленський у річницю атаки на драмтеатр у Маріуполі

 • 632543 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у річницю атаки російських загарбників на драматичний театр у Маріуполі Донецької області і наголосив, що "ми не пробачимо окупантам жодної зруйнованої долі". Про це інформує УНН, посилаючись на сторінку Глави держави у Telegram.

Деталі

Президент нагадав, що рік тому росія "цілеспрямовано та жорстоко" скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Поруч із будівлею був напис "Діти", у ній ховалися від обстрілів "сотні людей".

Цитата

"Крок за кроком ми йдемо до того, щоб забезпечити повну відповідальність держави-терориста за скоєне проти нашої країни, нашого народу. Не пробачимо окупантам жодної зруйнованої долі. Пам'ятаємо всіх, чиє життя забрав російський терор", - наголосив Зеленський.

Контекст

16 березня російські окупаційні війська скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр.

Як відомо, будівля театру в Маріуполі використовувалася як бомбосховище. У ньому переховувалися за різними даними від 500 осіб до 1200 мирних жителів за дні до 16 березня.

Маріупольська міська рада 18 березня повідомила, що бомбосховища під будівлею театру вціліло й з нього вдалося визволити близько 130 людей. Станом на 25 березня, у повідомленні міськради йшлося, що “за свідченням очевидців” під час бомбардування театру загинуло близько 300 людей.

Інформаційна агенція Associated Press провела власне розслідування й дійшла висновку, що внаслідок авіаудару могло загинути до 600 людей.

Згідно із супутниковими знімками, перед та позаду будівлі Маріупольського драматичного театру за два дні до ворожого бомбардування були написи великими літерами російською мовою "Діти", які було видно з висоти.

23 грудня 2022 року російські загарбники знесли драмтеатр у тимчасово окупованому Маріуполі.

Українські Національні Новини

Політика