ukenru
nazk-zaprosilo-dlya-nadannya-poyasnen-nardepa-suddyu-prokurora-ta-kolishnogo-slidchogo-dbr

НАЗК запросило для надання пояснень нардепа, суддю, прокурора та колишнього слідчого ДБР

 • 17874 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції офіційним листом запросило чотирьох осіб для надання пояснень стосовно можливих порушень вимог ЗУ щодо врегулювання конфлікту інтересів. Серед них народний депутат, суддя, прокурор та колишній слідчий ДБР. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції запрошує чотири особи для надання пояснень стосовно можливих порушень вимог Закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. У разі наявності підстав – буде складено протокол про адміністративні правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Так, запрошуються наступні особи:
▪️ Ілля Кива - народний депутат України ІХ скликання. Запрошується з 10 по 12 червня (повторно);
▪️ Олександр Коваленко - суддя господарського суду Сумської області. Запрошується з 09 по 11 червня (повторно);
▪️ Ярослав Туровський - прокурор відділу Офісу Генерального прокурора. Запрошується з 09 по 11 червня (повторно);
▪️ Юрій Густяков - колишній слідчий першого слідчого відділу другого управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя) Державного бюро розслідувань. Запрошується з 09 по 11 червня (повторно).

"До публічного оприлюднення цієї інформації ці особи також були запрошені офіційним листом НАЗК", - додали у повідомленні.

Нагадаємо, від початку року Національне агентство з питань запобігання корупції склало 171 обґрунтований висновок щодо умисного неподання декларацій, у тому числі за 2017 та 2018 роки.

Українські Національні Новини

Політика