ukenru
nazk-viyavilo-konflikt-interesiv-u-diyakh-nardepa

НАЗК виявило конфлікт інтересів у діях нардепа

 • 11114 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 7 протоколів, складених за порушення законодавчих вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Зокрема, складено протокол стосовно народного депутата України Андрія Тетерука. Про це повідомляє УНН з посланням на прес-службу НАЗК.

Так, складено протокол стосовно народного депутата України Андрія Тетерука. У Нацагентстві зазначили, що він звернувся до НАЗК з депутатським зверненням для отримання роз’яснення щодо підстав та строків подання ним повідомлення про суттєві зміни в майновому стані та декларації.

"Звертаючись до Національного агентства із депутатським зверненням, а не як громадянин (фізична особа), Андрій Тетерук використав свій статус народного депутата в приватних інтересах. Такими діями народний депутат вчинив правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів", - зазначили у НАЗК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК перевіряє понад 730 декларацій на конфлікт інтересів

Крім цього, ще 4 протоколи складено стосовно першого заступника голови з питань акредитації Національного агентства з акредитації України Тетяни Ковєшнікової.

"Виконуючи обов’язки голови Нацагентства з акредитації, Тетяна Ковєшнікова в умовах реального конфлікту інтересів видавала накази про виплату премій та інших матеріальних заохочень працівникам агентства, в тому числі й собі та своєму синові, який працює в цій же організації", - зазначили у НАЗК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК запросило до себе трьох нардепів для пояснень

Також направлено до суду 2 протоколи стосовно депутата Березанської міської ради Київської області Володимира Лук’яненка. За даними Нацагентства, він на засіданні міськради публічно не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів та взяв участь у голосуванні за рішення щодо зниження розміру орендної плати за землю для ТОВ "Привокзальний ринок", керівником якого на момент прийняття рішення була його дружина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК направило до суду 14 протоколів на заступника голови КМДА

Нагадаємо, НАЗК направило до суду протокол про адміністративне правопорушення стосовно народного депутата Борислава Розенблата, який звернувся до НАЗК із депутатським зверненням з питанням, що становило його приватний інтерес.

Українські Національні Новини

Політика