ukenru
nazk-perevirit-deklaratsiyu-deputata-ribalki

НАЗК перевірить декларацію депутата Рибалки

 • 7890 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції проведе повну перевірку 160 декларацій високопосадовців. Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передає УНН.

Декларації, які підлягають першочерговій перевірці, визначила автоматизована система контролю.

"... це декларації, які набрали більше 2000 балів за встановленими критеріями. Прийняте Національним агентством рішення дозволить перевірити відповідні декларації на достовірність зазначених у них відомостей, точність оцінки задекларованих активів, наявність конфлікту інтересів і ознаки незаконного збагачення", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, будуть перевірені декларації кандидатів у президенти України Юрія Бойко за 2016 і 2017 роки, і Олега Ляшка за 2017 рік.

У список "підозрілих" також потрапила декларація народного депутата від РПЛ Сергія Рибалки за 2017 рік.

Нагадаємо, в середині 2018 року НАЗК опублікувало рішення за підсумками перевірки електронної декларації нардепа за 2015 рік. Тоді НАЗК встановило, що Рибалка порушив вимоги чинного законодавства України - пунктів 2,7 частини першої статті 46 Закону України "Про запобігання корупції .

Також нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ відновити кримінальне провадження стосовно депутата Рибалки через не внесення ним до декларації про доходи квартири в Парижі.

Відзначимо також, що СБУ підозрює сімейний бізнес "радикала" в організації незаконної торгівлі снеками на окупованих територіях, зокрема, в "ЛНР". Одному з топ-менеджерів сімейного бізнесу Рибалки по цій справі вже було винесено обвинувальний вирок.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП