ukenru
naukovi-ustanovi-otsinyuvatimut-za-novimi-pravilami

Українські наукові установи оцінюватимуть за новими правилами

 • 13191 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Цього року в Україні почнеться оцінювання наукових установ за новими правилами – його проводитимуть незалежні експерти на основі єдиних, прозорих критеріїв. Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України, передає УНН.

"Оцінювати результати діяльності установ будуть не Міністерства та Президії академій наук, у підпорядкуванні яких перебувають ці установи, а незалежні експерти. Це мінімізує конфлікт інтересів… Зараз ми затвердили методику, де прописали, як саме має проводитися оцінювання, за якими критеріями, як визначатиметься оцінка та класифікаційна група установи", - йдеться в повідомленні.

Під час оцінювання враховуватимуть такі критерії, як результати наукової діяльності за останні 3 роки, стратегія розвитку на наступні 5 років, публікаційна активність тощо.

При цьому враховуватиметься специфіка різних галузей наук та особливості діяльності – природничих, гуманітарних, військових та інших наукових профілів.

Оцінювання проводитимуть експертні групи, створені за різними науковими напрямками, а результати атестації визначатиме єдина експертна комісія.

Нагадаємо, умови прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік пройшли остаточне затвердження та набули чинності.

Українські Національні Новини

Політика