nato-planuye-rozmistiti-300-tisyach-viyskovikh-vzdovzh-skhidnogo-krayu-alyansu-stoltenberg

НАТО планує розмістити 300 тисяч військових вздовж східного краю альянсу - Столтенберг

 • 483927 переглядiв

Цитата

"Союзники схвалили найповніші плани оборони з часів закінчення холодної війни. Вони спрямовані на протидію двом головним загрозам, з якими ми стикаємося: росії та тероризму. Згідно з нашими новими планами, НАТО прагне перевести у високу бойову готовність 300 000 військових, включно зі значною повітряною та морською силою", - заявив Генсек.

Деталі

Він додав, що надійне стримування та оборона також вимагає "міцної промислової бази", тому лідери схвалили новий План дій оборонного виробництва.

"Це пришвидшить спільні закупівлі, підвищить сумісність і заохотить до інвестицій та виробничих потужностей", - сказав Столтенберг.

Відповідаючи на питання журналіста, як цей крок вплине на Фінляндію, Естонію, Латвію, Литву та Польщу, які мають спільний кордон з росією та білоруссю, Генсек зазначив, що це є "історичним рішенням" для регіону.

"Якщо ви подивіться на карту, ви зрозумієте, що, наприклад, здатність зміцнити Балтійський регіон значно покращилася завдяки тому, що тепер у нас є Фінляндія та Швеція як повноправні члени.  Це буде відображено в наших оборонних планах, у наших навчаннях, у наших цілях та можливостях, а також всього іншого, що ми робимо як Альянс", - пояснив він.

За словами Столтенберга, приєднання Швеції до альянсу зміцнить НАТО, зробить безпечним Балтійський регіон, а також надішле сигнал москві, що вона не може "заперечити суверенне право нації обирати власний шлях".

Нагадаємо

Швеція очікує, що Туреччина та Угорщина найближчим часом ратифікують її заявку на вступ до НАТО, а не чекатимуть, поки їхні парламенти знову зберуться цієї осені, заявив міністр закордонних справ країни Тобіас Білльстрьом після того, як скандинавська країна підписала угоду з Туреччиною, що відкриває шлях до повноправного членства в альянсі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Вільнюсі підняли бойовий прапор з Бахмута

     • 603347 переглядiв