ukenru
nato-bud-yaka-rosiyska-agresiya-proti-ukrayini-matime-seryozni-politichni-ta-ekonomichni-naslidki

НАТО: будь-яка російська агресія проти України матиме “серйозні політичні та економічні наслідки”

 • 14670 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Будь-яка російська агресія проти України матиме серйозні політичні та економічні наслідки для Росії. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі голів МЗС Альянсу в Ризі, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Будь-яка російська агресія в майбутньому матиме ціну і матиме серйозні політичні та економічні наслідки для Росії", — заявив Генсек НАТО.

Деталі

За його словами, Грузія і Україна - це давні і близькі партнери НАТО, що вносять вклад в місії і операції Альянсу і прагнуть до членства.

Міністри, за словами Столтенберга, "дали ясно зрозуміти", що Альянс дотримується своїх рішень. Підтримка НАТО суверенітету і територіальної цілісності двох країн залишається незмінною.

На уточнююче запитання про наслідки, з якими може зіткнутися Росія, Столтенберг заявив, що це може бути "все - від економічних санкцій, фінансових санкцій, політичних обмежень".

"Ми продовжимо використовувати НАТО як платформу для консультацій, координації, а також з приводу потенційних економічних санкцій або інших заходів, навіть якщо НАТО не ухвалить ці рішення. НАТО - це платформа, на якій Північна Америка, європейські союзники, ЄС та інші учасники обговорюють економічні санкції", — підкреслив він.

Контекст

Українська влада та західні союзники останнім часом звертають увагу на загострення Росією безпекової ситуації на Донбасі, нарощування російських сил вздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Щоб знеохотити РФ від найгіршого сценарію дій, голова МЗС Дмитро Кулеба запропонував країнам НАТО "комплексний пакет стримування".

Українські Національні Новини

Політика