ukenru
nastupna-zustrich-ranikiv-normandskoyi-chetvirki-maye-vidbutisya-protyagom-dvokh-tizhniv-kozak

Наступна зустріч радників "нормандської четвірки" має відбутися протягом двох тижнів - Козак

 • 14107 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Радники "нормандської четвірки" домовилися зустрітися ще раз протягом двох тижнів, щоб обговорити питання врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це повідомив заступник керівника Адміністрації президента РФ Дмитро Козак після зустрічі політичних радників "нормандського формату” (Україна, Німеччина, Росія і Франція) у Берліні, передає УНН із посиланням на ТАСС.

"Ми протягом двох тижнів ще раз зберемося і обговоримо всі ці питання", - сказав він. Козак при цьому не виключив, що переговори відбудуться у відеоформаті.

Торкнувшись сьогоднішньої зустрічі, він зазначив, що вона планувалася на початку листопада, але російська сторона наполягала на тому, щоб вона пройшла "не заради того, щоб поговорити", тільки після узгодження порядку і принципів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Козак про зустріч у Берліні: розмова корисна, але "похвалитися нічим"

Козак уточнив, що такі переговори планується провести в такому ж форматі, за участю політичних радників і представників МЗС чотирьох країн. Він зазначив також, що коронавірус не сильно заважає проведенню таких зустрічей. "Нам не сильно (заважає). Обмежень ніяких немає", - повідомив Козак.

Крім того, за інформацією ЗМІ, переговори тривали близько шести годин. 

Попередня зустріч політрадник в “нормандському форматі” пройшла 11 вересня 2020 року у Берліні.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив 23 грудня, що терміни проведення нового саміту лідерів в нормандському форматі можна обговорювати “тільки після реалізації домовленостей попередньої зустрічі”, маючи на увазі зустріч глав країн “нормандської четвірки” 9 грудня 2019 року в Парижі.

В кінці минулого року керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив журналістам, що: “Зустріч радників глав держав „нормандської четвірки“ може відбутися в січні 2021 року”.

Українські Національні Новини

Політика