nasha-ryaba-lishayetsya-yedinoyu-v-ukrayini-khto-pidtverdiv-vidsutnist-antibiotikiv-v-kuryatini-asotsiatsiya

"Наша Ряба" лишається єдиною в Україні, хто підтвердив відсутність антибіотиків в курятині - Асоціація

 • 69809 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Наразі лише один виробник української курятини пройшов незалежний тест на відсутність антибіотиків. Це виробник курятини “Наша Ряба” - компанія МХП. Про це УНН розповів виконавчий директор Асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко.

“Поки що тільки МХП ”, — повідомив він.

Карпенко висловив сподівання, що до кінця року тест на відсутність антибіотиків пройдуть ще дві компанії – "Ясенсвіт" та Володимир-Волинська птахофабрика.

"Досі не пройшли через коронавірус та карантин. Не всі хочуть приймати в існуючих умовах інспекторів на своїх фабриках", - додав він.

Нагадаємо, моніторинг був початий 1 січня 2020 року за ініціативи трьох українських виробників курятини та яєць. У червні “Союз птахівників” надав МХП право наносити додаткове маркування класу “А” на свою продукцію. МХП, за результатами аудиту, виробляють курятину без антибіотиків.

Довідка УНН. МХП - найбільший виробник курятини в Україні, торгова марка - "Наша Ряба". Володимир-Волинська птахофабрика випускає продукцію під кількома ТМ, зокрема "Епікур" та "Чебатурочка". Ясенсвіт - виробник яєць.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Ректор харківського вишу піде під суд за хабар у 300 тис. грн

     • 10624 переглядiв

    Криклій розповів про концесію доріг, вокзалів та аеропортів

     • 15511 переглядiв