nas-chekaie-nove-vyprobuvannia-spekoiu-v-ukrenerho-poiasnyly-yak-dovho-tryvatymut-novi-vidkliuchennia-svitla

"Нас чекає нове випробування спекою": в "Укренерго" пояснили, як довго триватимуть нові відключення світла

 • 19576 переглядiв

Голова "Укренерго" попередив про можливий дефіцит електроенергії через спеку з понеділка по п'ятницю. Очікується покращення ситуації наприкінці серпня завдяки зміні погоди та введенню нових потужностей.

Наступного тижня енергетики очікують, що через спеку в енергосистемі України щодня буде дефіцит. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передає УНН.

Деталі

За його словами, наразі дефіцит потужності відбувається лише у вечірні години пікового навантаження. Проте вже з понеділка така ситуація може траплятись і в денні години.

Наступного тижня нас чекає нове випробування спекою. Дефіцит енергії в системі через зростання споживання, на жаль, повернеться. Тому ощадливе енергоспоживання буде надзвичайно важливим для того, щоб пройти період з понеділка по п’ятницю з найменшим дискомфортом для всіх споживачів 

- заявив Кудрицький. 

Проте він запевнив, що наприкінці місяця ситуація покращиться. Зокрема через покращення погодних умов та завдяки новим потужностям компанії.

Потім ми очікуємо, що зміна погодних умов та спадання спеки зменшить споживання і відтак зменшить дефіцит. І також в кінці серпня очікується в роботі додаткові енергогенеруючі потужності 

- запевнив голова правління НЕК "Укренерго"

Нагадаємо

Завтра, 19 серпня, в Україні знову повертаються графіки відключень електроенергії. Це вперше цього місяця енергетики запровадили погодинні відключення. 

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі