ukenru
narazi-shtam-delta-zakhopiv-i-molodikh-lyudey-golubovska

Наразі штам Delta "захопив" і молодих людей - Голубовська

 • 17455 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Зараз штам Delta "захопив" в тому числі і молодих людей. Про це заявила головний інфекціоніст, заслужений лікар Ольга Голубовська в ефірі ток-шоу Володимира Полуєва та Віолетти Логунової "Велика п'ятниця ", передає кореспондент УНН.

Цитата

“Зараз в основному хворіють молоді люди. Вірус, вибираючи свій пандемічний потенціал, захоплює нові і нові не зайняті ніші. Зараз "Дельта" захопила, в тому числі, і молодих людей. Тому оцінки ми ще отримаємо, тому що “Дельта" ще не у всіх країнах завершилася. Але загальна летальність буде навіть менше, за рахунок того, що діти хворіли, молоді люди і, в загальній популяції, летальність може бути і менше. В основному, летальність цього захворювання концентрується в групах ризику. Переважно", - сказала Голубовська.

Деталі

Голубовська наголосила, що групи ризику повинні бути захищені.

"(Вони — ред.) повинні пам'ятати, що коли йде зростання захворюваності "Омікрон", будь-який інший варіант, вони повинні себе більше захищати. Тому що, навіть якщо людина імунна, але отримує більшу дозу збудника, ніж може "переварити" його імунна система, навіть будучи підготовленим — тоді ризик захворіти збільшується. Треба берегтися в тому плані, щоб отримати меншу дозу збудника. Не відвідувати людні місця, не підходити на близькі відстані, намагатися менше контактувати з молодими людьми", - розповіла Голубовська.

Доповнення

За даними деяких останніх досліджень з COVID-19, Дельта-штам підвищує ризик для вагітних жінок.

Нагадаємо, що на території України зафіксували мутацію "Дельта"-штаму коронавірусу, яка набуває поширення у Великій Британії.

Українські Національні Новини

Суспільство