ukenru
naprikintsi-lyutogo-v-ukrayinu-pochnutsya-postavki-2-2-mln-doz-vaktsini-vid-astrazeneca-shmigal

Наприкінці лютого в Україну почнуться поставки 2,2 млн доз вакцини від AstraZeneca - Шмигаль

 • 15131 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Наприкінці лютого почнуться поставки в Україну 2,2 млн доз вакцин від AstraZeneca. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

“Тепер офіційно. Глобальний альянс із вакцин та імунізації оприлюднив звіт щодо розподілу вакцин у межах глобальної ініціативи COVAX… Україна вже найближчим часом отримає 117 тис. доз вакцини Pfizer-BioNTech для наших медиків. Це дасть змогу захистити тих, хто захищає та рятує нас. Крім того, вже наприкінці лютого в Україну почнуться поставки 2,2 млн доз вакцини від компанії AstraZeneca”, - написав Денис Шмигаль.

Деталі

Він зазначив, що вакцина від AstraZeneca довела свою ефективність та отримала підтвердження якості від Європейського агентства з лікарських засобів.

“Загальний розмір поставок вакцини від AstraZeneca може скласти до 3,7 млн доз із терміном поставки до кінця ІІ кварталу цього року… Паралельно із контрактом в межах COVAX та контрактом із Sinovac у розмірі 1,9 млн доз, Уряд веде перемовини й з іншими компаніями, про результати яких буде повідомлено незабаром”, - додав Прем’єр-міністр.

Доповнення

У Міністерстві охорони здоров’я хочуть до кінця року завершити процес вакцинації і надати 34 млн дорослих українців доступ до безкоштовної вакцинації.

Так, Україна отримає 12 млн доз вакцин AstraZeneca та Novavax.

МОЗ України сподівається розпочати вакцинацію від COVID-19 вже у лютому 2021 року і до 2022 року вакцинувати не менше 50% населення — уже виділено 9 пріоритетних груп. Вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх громадян.

Для початку першої хвилі вакцинації від COVID-19 в Україні вже підтверджено постачання 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX. Постачання вакцин в Україну почнеться вже в середині лютого.

Окрім того, очікується, що в межах глобальної ініціативи COVAX Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

В грудні минулого року у МОЗ повідомили, що в Україні кампанія із вакцинації населення від COVID-19 у 2021-2022 роках відбуватиметься у 5 етапів.

Українські Національні Новини

Політика