ukenru
na-volini-rozmitnili-mayzhe-1-7-tisyach-yevroblyakh

На Волині розмитнили майже 1,7 тисяч "євроблях"

 • 8032 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. За місяць від набуття чинності законів про акцизи на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням в Україні автомобілів на іноземній реєстрації Волинська митниця оформила 1694 автомобілів на єврономерах. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ДФС у Волинській області.

"За місяць з 25 листопада, після внесення змін до податкового та митного законодавства про випуск у вільний обіг вживаних легкових автомобілів з іноземною реєстрацією, у зоні діяльності Волинської митниці ДФС за деклараціями громадян, які раніше користувались легковиками у митних режимах "транзит" чи "тимчасове ввезення", оформили 1694 автомобілі", – йдеться в повідомленні.

Сума від митного оформлення автомобілів – понад 110,5 млн грн митних платежів.

На митниці зазначили, що більшість автомобілів оформили без виїзду за кордон на "внутрішньому" митному посту "Луцьк" – 937 автомобілів. На митному посту "Ковель" оформили понад півтисячі.

Як повідомляв УНН, за місяць дії нових правил розмитнення автомобілів на єврономерах на Закарпатській митниці оформили 1510 автомобілів на іноземній реєстрації.

Нагадаємо, 25 листопаданабули чинності закони № 8487 і № 8488 про акцизи на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Зазначимо, після підписання Президентом Петром Порошенком законів щодо "євроблях" власники автомобілів на єврономерах вийшли на акції на кордоні. 28 листопада усі під’їзні шляхи, які ведуть до пунктів пропуску на західному кордоні і які були заблоковані протестувальниками, повністю розблокували.

Українські Національні Новини

Економіка