ukenru
na-volini-otruyilisya-dvi-simyi-pomer-dvorichniy-khlopchik

На Волині отруїлися дві сім'ї: помер дворічний хлопчик

 • 11883 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Четверо дітей та вагітна жінка звернулися до лікарні з проявами отруєння. Хлопчика госпіталізували до реанімації, однак він помер. Про це повідомила прес-служба ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України", передає УНН.

"Протягом 17-18.09.2018 року за медичною допомогою до Камінь-Каширської центральної районної лікарні звернулось п’ять осіб з проявами отруєння (блювота, пронос). Серед постраждалих – двоє дітей віком два роки, двоє дітей віком чотири роки та вагітна жінка", – йдеться в повідомленні.

Усі захворілі – члени двох сімей із села Боровно Камінь-Каширського району та села Рованці Луцького району.

"У зв’язку із важкістю стану дворічний хлопчик госпіталізований до реанімаційного відділення Камінь-Каширської центральної районної лікарні, де о 5:15 18.09.2018 року помер (житель с. Рованці Луцького району)", – зазначили у лабораторному центрі.

Ще одну дитину з цієї сім’ї перевели для подальшого лікування до Волинської обласної інфекційної лікарні. Усім хворим встановили попередній діагноз "харчова токсикоінфекція?". Розглядаються також інші версії захворювання.

Щоб встановити причини виникнення групового захворювання, лікарі-епідеміологи лабораторного центру розпочали епідеміологічне розслідування у вогнищі в селі Боровно Камінь-Каширського району, а також в лікувальних закладах по місцю госпіталізації хворих.

Нагадаємо, у Дніпрі захворіли 39 учнів школи №62. У навчальному закладі призупинили освітній процес. Фахівці почали з'ясовувати причини виникнення захворювання дітей.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП