na-tymchasovo-okupovanii-zaporizkii-aes-vidbulasia-cherhova-rotatsiia-misii-mahate

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС відбулася чергова ротація місії МАГАТЕ

 • 33034 переглядiв

Співробітники МАГАТЕ продовжують свою моніторингову місію на Запорізькій АЕС, яка контролюється російськими військами. Місія, яка працює з вересня 2022 року, оцінює радіаційну та хімічну безпеку станції.

Сьогодні відбулася ротація персоналу постійної моніторингової місії МАГАТЕ на Запорізькій атомній електростанції, яка тимчасово окупована російськими військами. Про це повідомив Генштаб ЗСУ, передає УНН.

Деталі

Постійна місія МАГАТЕ працює на тимчасово окупованій ЗАЕС в Енергодарі із вересня 2022 року. Проте постійні моніторингові місії розпочали свою діяльність у січні 2023 року. 

Спеціалісти МАГАТЕ здійснюють контроль за радіаційною, хімічною та іншими складовими атомної електростанції.

Для забезпечення безпеки під час зміни підрозділів, які задіяні для моніторингової місії на самій АЕС залучаються українські військові.

На українських військових напевно покладена одна з найважчих місій. Це забезпечення безпекової складової, а саме забезпечення режиму припинення вогню на лінії бойового зіткнення, проведення розмінування при необхідності місцевості і забезпечення безперешкодного переходу на нашу тимчасово окуповану землю спеціалістів МАГАТЕ 

- прокоментував начальник відділу ЦВС ОСУВ «Таврія» Олександр Савенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МАГАТЕ відреагували на 8 блекаут на Запорізькій АЕС

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі